Stuhi e tmerrshme në Greqi, nëse jeni duke pushuar në këto vende, ndiqni udhëzimet!

Stuhi e tmerrshme në Greqi, nëse jeni duke pushuar në këto vende, ndiqni udhëzimet!

Greqia nesër do të goditet nga një stuhi e fortë dhe me këtë rast ka bërë të ditur ministri i Krizave Klimatike dhe Mbrojtjes Civile Vasilis Kikilias.

Siç tha Kikilias, nesër pritet një stuhi e fortë.
Mëngjesin e sotëm, në një mbledhje të jashtëzakonshme, komisioni i vlerësimit të rrezikut na njoftoi për fenomene të rrezikshme të motit me stuhi të fortë dhe bubullima shumë intensive nesër në disa zona të vendit”, tha ministri.
Sipas parashikimeve, problemet më të mëdha do të shfaqen në orët e mëngjesit në Halkidiki dhe zonat fqinje (pra zonat jugore të rretheve Selaniku, Serres, Kavallës dhe Sporadës), ndërsa nga mesdita deri në orët e vona të mbrëmjes dukuritë do të shtrihen në Phtiotis, Focis, Vootia, Attica, Corinthia dhe Argolis.
“Vëmendje e veçantë duhet për shkak të kësaj stuhie, veçanërisht për rrufetë në tokë dhe në det. “Për një informacion më të mirë për mbrojtjen nga rrufeja, qytetarët mund të vizitojnë faqen e Mbrojtjes Civile”, shtohet në deklaratën e ministrit.

Theksohet se banorët dhe vizitorët duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm me stuhitë e papritura në det, të cilat të gjithë e dinë sa të rrezikshme, ndërsa në zonat ku do të ketë reshje intensive, vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet lumenjve dhe përrenjve.
“Fakti që deri dje kishim zjarre të mëdha dhe nesër do të përballemi me shira ekstremë, tregon për shtrirjen e krizës klimatike që po përjetojmë tani në vendin tonë”, tha Kikilias.
Komiteti Koordinues për Mbrojtjen Civile do të mblidhet së shpejti, në mënyrë që shërbimi zjarrfikës, rojet bregdetare, ELAS, natyrisht forcat e armatosura dhe vetëqeverisja vendore e nivelit të parë dhe të dytë të jenë në gatishmëri maksimale, përfundon njoftimi.

LEXO EDHE:

Back to top button