Truke të veçanta që me të vërtetë do të ju ndryshojë jetën tuaj! Provoni edhe ju

Truke të veçanta që me të vërtetë do të ju ndryshojë jetën tuaj! Provoni edhe ju

Nëse kaloni mjaftueshëm kohë në kuzhinë, do të përfundoni duke u njohur me gatimin. Gatimi në sobë mund të jetë një mënyrë për të përgatitur një vakt të shpejtë. Fatkeqësisht, nëse shpërqendroheni gjatë zierjes së ujit, mund të përfundoni me një rrëmujë në duart tuaja! 

Për të kufizuar ekspozimin tuaj ndaj derdhjeve të çrregullta nga uji që zien, bëhuni zakon të mbani në dorë një lugë druri! Kur largoheni nga uji juaj i vluar, thjesht vendosni lugën në majë të tenxhere. Luga do të parandalojë tejmbushjen e ujit ndërsa punoni në pjesë të tjera të vaktit tuaj!


Ndaloni së fjetur në një grup bakteresh bruto me këto fletë që shkatërrojnë mikrobet

A e dini se çarçafët që nuk janë larë brenda një jave kanë 3 milionë grimca bakteresh për inç katror? Kjo është 17,442 më shumë se një vend tualeti. Çarçafët tuaj fjalë për fjalë zvarriten dhe janë të ngopur me baktere dhe mikrobe. Dhe ku mendoni se po shkon kjo moçal bakteresh kur ju shtriheni? Kjo është e drejtë, ajo depërton në lëkurën tuaj dhe ju po i merrni frymë gjatë gjithë natës kur flini.


Pastroni fenerët tuaj me pastë dhëmbës

Të gjithë e dinë se është e rrezikshme të vozitësh natën. Nga dukshmëria e dobët deri te lodhja natyrale, mund të jetë një përvojë e rrezikshme të vozitësh në rrugë pas errësirës. Nëse nuk i keni zëvendësuar kapakët e fenerëve tuaj për një kohë, ato mund të kenë filluar të zverdhen dhe të zbardhen. Fenerët e zbardhur mund të ulin dukshmërinë tuaj, duke rritur kështu ekspozimin tuaj ndaj rrezikut të mundshëm.

Nëse dëshironi t’i ktheni fenerët tuaj në gjendjen e tyre më të shndritshme, merrni parasysh aplikimin e një shtrese paste dhëmbësh në mbulesat tuaja plastike të fenerëve. Lyejeni pastën e dhëmbëve përpara se ta fshini me një leckë për të zbuluar sipërfaqen e shkëlqyeshme poshtë saj.

 

 

 


Kryerja e punëve në shtëpi mund t’ju bëjë të ndiheni krenarë dhe të realizuar. Goditja e gishtit të madh me një çekiç ndërsa varni fotot ndihet më pak se mirë. Nëse dëshironi të aktivizoni fleksibilitetin tuaj pa e lënduar veten, merrni në konsideratë këtë sulm për goditje me çekan të lehtë! 

Për të goditur gozhdët me çekiç pa shkaktuar lëndime, thjesht duhet të vendosni një kapëse rrobash. Kapëse rrobash mund të përdoret për të mbajtur gozhdën tuaj në vend, ndërkohë që ju rrisni madhësinë e lëkundjes tuaj me dorën tuaj të lirë.  Kush tha që puna në shtëpi duhej të ishte e vështirë?

LEXO EDHE:

Back to top button