Variantet e reja të COVID-19 po i lënë shkencëtarët pa gjumë

Të paktën katër variante të reja të koronavirusit po i mbajnë shkencëtarët zgjuar gjatë gjithë natës.

Varianti i ri i identifikuar për herë të parë në Anglinë juglindore, tani është shfaqur në të paktën 50 vende dhe duket se po përhapet në mënyrë më të shpejtë sesa variacionet e vjetra të virusit.

Përhapja e këtij varianti ka trembur udhëheqësit politikë, të cilët kanë mbyllur kufijtë dhe kanë vendosur kufizime të udhëtimit në përpjekje për të frenuar përhapjen e tij.

Variante të tjera, të identifikuar në Afrikën e Jugut dhe Brazil, nuk kanë udhëtuar aq larg.

Dhe pastaj ka një ndryshim të ri që është shfaqur në Kaliforni që mund të jetë ose jo duke nxitur përhapjen e variantit të ri atje.

“Ne nuk flemë shumë, për të qenë i sinqertë, kohët e fundit”, tha Dr. Christian Gaebler, një imunolog molekular në Universitetin Rockefeller i cili po studion reagimin imunitar të trupit ndaj infeksionit të koronavirusit.

Disa nga variantet e reja të COVID 19 duket se kanë ndryshime të mëdha që mund të ndikojnë në reagimin imunitar të të prekurve.

LEXO EDHE:

Back to top button