Varianti Deltacron i COVID-19, më kërcënues se Omicroni dhe Delta?

Përhapja e variantit Omicron ka shkaktuar një valë të tretë të pandemisë COVID-19 në disa vende të botës.

Tani, studiuesit në Qipro kanë zbuluar një variant të ri të virusit të quajtur Deltacron.

Ndërsa, rastet e COVID-19 në të gjithë botën po rriten çdo ditë, për shkak të transmetueshmërisë së lartë të variantit Omicron, është ngritur pyetja nëse varianti Deltracron i COVID-19 i sapodeklaruar është më kërcënues se varianti Omicron.

Sipas studiuesve, lloji i ri i COVID-19, i cili është quajtur varianti Deltracron, ka tipare të varianteve të virusit Delta dhe Omicron.

Varianti Deltracron u zbulua fillimisht nga Leondios Kostrikis, profesor i shkencave biologjike në Universitetin e Qipros dhe kreu i Laboratorit të Bioteknologjisë dhe Virologjisë Molekulare, së bashku me ekipin e tij.

Pastaj, u shfaqën raportet e variantit Deltracron, shumë njerëz supozuan se varianti i ri do të kishte karakteristikat më të këqija të varianteve të zbuluara më parë, transmetueshmëria e lartë e Omicronit së bashku me simptomat e rënda të Delta.

Megjithëse raporte kontradiktore janë paraqitur nga disa ekspertë në këtë çështje, ende nuk ka një përgjigje të qartë për pyetjen nëse varianti Deltracron përbën një kërcënim real në krahasim me variantet Omicron dhe Delta të COVID-19.

LEXO EDHE:

Back to top button