YouTube zgjeron veçoritë e blerjeve

YouTube po sjell veçori blerjeje në shërbimin e tij të shkurtër të videove të ngjashme me TikTok pasi kërkon të diversifikojë rrjedhën e tij të të ardhurave që është shtrydhur nga rënia e shpenzimeve për reklama, raportoi FinancialTimes.

Shitjet e reklamave në YouTube në pronësi të Alphabet ranë në 7.07 miliardë dollarë në tremujorin e tretë nga 7.2 miliardë dollarë një vit më parë, pasi disa reklamues ulën shpenzimet e reklamave në mes të një ngadalësimi ekonomik.

Shërbimi i transmetimit po teston gjithashtu skema të reja komisionesh për ndikuesit që shesin produkte përmes lidhjeve në video, raportoi gazeta.

Raporti vjen muaj pasi YouTube zbuloi një mënyrë të re për krijuesit për të ngarkuar video të shkurtra, duke futur reklamat në veçorinë e tij të videos Shorts dhe duke u dhënë krijuesve të videove 45% të të ardhurave.

Faqja dominuese e videove në internet vazhdon të konkurrojë me TikTok, një aplikacion që filloi duke pritur video me sinkronizimin e buzëve dhe vallëzimin dhe më vonë u rrit në një miliard përdorues mujor.

LEXO EDHE:

Back to top button