Zgjedhjet afatmesme në SHBA, 40 milionë persona kanë votuar deri më tani

Zgjedhjet afatmesme në SHBA, 40 milionë persona kanë votuar deri më tani

Qendrat e votimit u hapën në orën 06:00 me orën lokale amerikane në bregun lindor të SHBA-së.

Amerikanët po votojnë në zgjedhjet afatmesme që mund t’u japin republikanëve një shumicë në Dhomën e Përfaqësuesve, për të kufizuar kompetencat e presidentit amerikan Joe Biden në dy vitet e mbetura të mandatit të tij dhe të hapin rrugën për kthimin e Donald Trump në Shtëpinë e Bardhë.

Më shumë se 40 milionë votues e kanë ushtruar tashmë të drejtën e tyre për të votuar.

LEXO EDHE:

Back to top button