ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

24-часовен извештај за состојбата со коронавирусот во земјава

Министерството за здравство соопштува дека во последните 24 часа се регистрирани 463 нови случаи, 17 лица го загубиле животот, а 336 ја добиле битката со Ковид-19. Од почетокот на пандемијата во земјава се регистрирани 214.676, од нив 198.755 се опоравиле, а 7.528 ги загубиле животите. Во земјава има 8.393 активни случаи на вируси.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button