ЕКОНОМИЈА

  September 22, 2023

  Бислимовски за поскапување на струјата: Никогаш не вели никогаш

  Граѓаните ги очекува уште една неизвесна зима. Додека цените на горивата бележат постојан пораст, надлежните неможат да кажат дали ќе…
  September 22, 2023

  Нов милионер со Фибоначи бонусот на „Sport Life”

  Нов милионски тикет во „Sport Life” – Струмица, со помош на големиот Фибоначи бонус на добивката од 610% . Ова…
  September 22, 2023

  Стојаноски: Законот за данок на солидарност ќе влијае лошо врз целокупната економија

  Солидарниот данок е новото економско промашување. Власта на СДСМ и ДУИ внесува нестабилност во работењето на бизнисот во Република Македонија,…
  September 22, 2023

  Ј.С. од Скопје освои Супер милионер ЏЕКПОТ вреден 17 585 363

  Септемвриска среќа за Ј.С. од Скопје, кој играјќи на видеолотариските игри на среќа, на 16.09.2023 го освои најпосакуваниот ВЛТ џекпот…
  September 22, 2023

  Претседателот на УО на Шпаркасе Банка – дел од самитот за сина економија

  Денеска, во хотел „Панорамика“ во Скопје, се одржа Blue Economy Summit 2023, каде што учествуваше и претседателот на Управниот одбор…
  September 21, 2023

  Инспекторите не гледаат неправилности во продавниците, граѓаните се жалат

  Продажните места на големо и мало повторно се ставени под лупа на интензивни контроли. Покрај Државниот пазарен инспекторат, на терен…
  September 21, 2023

  Маалските гранапчиња не ги почитуваат владините мерки за цените

  Граѓаните се жалат дека маалските продавници не ја почитуваат мерката на Владата за загарантирани цени. Велат дека производите се продаваат…
  September 21, 2023

  Колективна визија на македонските индустрии: 18 компании склучија партнерство за развој на кадрите

  M6 Едукативниот центар и швајцарскиот проект „Образование за вработување – Е4Е“ на 20 септември 2023 година, на настан во Кавадарци,…
  September 21, 2023

  Од јануари ново зголемување на минималната плата

  Од јануари 2024 година се очекува минималната плата во земјава да се зголеми за најмалку 10% или околу 2 илјади…
  September 21, 2023

  Oд идната недела пониски цени и на пијалаците

  Од влегувањето во сила до овој момент, задоволни сме како се почитува владината Одлука од страна на трговците, рече денеска…