КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ

  • Франција најави дека ќе бара поддршка од другите ЕУ држави за воведување минимална цена на летови со цел да се намалат јаглеродните емисии од авио-индустријата. Ова го најави францускиот министер за транспорт, Клемен Бун, кој смета дека во ЕУ треба да се отвори дискусија за „фер социјална и еколошка цена на авионскиот билет“. Претходно годинава Бун најпрво предложи да се укинат супер-евтините летови. „Авионски билети за 10 евра повеќе не се возможни“, рече тој додавајќи…

    Read More »