МЕТРОПОЛ

Билка која носи среќа и пари во домот

Оваа билка е одлична бидејќи лесно се одржува и не бара посебна нега.

Advertisements

Таа освен што се верува дека привлекува пари во домот изгледа прекрасно и го прочистува воздухот.

Epipremnum aureum (растенија на парите) ги апсорбира хемикалиите кои се штетни за нашиот организам.

Инаку има декоративен изглед. Можете да ја посадите во висечка корпа и да и дозволите да создаде долга лоза во вид на зелена завеса.

Светлото влијае на бојата на листовите на билката. Можете да ја држите директно на сонце, освен кога е премногу топло. Листовите можат да бидат со светла или темна боја.

Оваа билка бара редовно да ја полевате но да не претерувате. Ако видите кафени пеги на листовите тоа значи дека и треба повеќе вода.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button