ЕКОНОМИЈАТехнологија

Биткоинот падна под 20.000 долари

Биткоинот падна под 20.000 долари

Цената на биткоинот денеска падна под 20.000 долари, за прв пат од декември 2020 година.

Според податоците на порталот CoinDesk, цената на таа дигитална валута паднала за 6,57 % во 8:55 часот по средноевропско време и изнесувала 19.450 долари.

Од 9:05 часот, курсот на биткоин дополнително падна, па неговата цена во тоа време беше 19.342 долари.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button