ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Бујар Османи: На рамениците носам благородна мисија

Бујар Османи: На рамениците носам благородна мисија

Кандидатот на Европскиот фронт Бујар Османи, од митинг во Дебар порача дека овој фронт е историска унија на политичките сили и европска цел, со цел да се гарантира подобар и побогат живот за сите граѓани.

„Привилегиран сум што сум единствениот кандидат Албанец за претседател кој има девет политички партии и четирите најголеми заедници во земјата. На рамениците носам една од најблагородните стогодишни мисии, онаа за подигнување на границите меѓу нас. Тоа е Европскиот фронт. Овој фронт ми овозможи да бидам случаен минувач за отстранувањето на границите преку интеграција на нашиот регион во ЕУ. Благодарен сум му на фронтот што ја стави оваа голема доверба на моите плеќи“, рече Бујар Османи, кандидат за претседател.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button