МАКЕДОНИЈА

Даути до Владата: Зошто граѓаните без државјанство продолжуваат да се сметаат за „опасни за државата“

Илире Даути, пратеничка од Алијансата за Албанците во „Патот кон“ на Алсат ги запраша пратеничката на ДУИ и Владата зошто граѓаните кои немаат државјанство продолжуваат да се сметаат за „опасни за државата“.

„Пратениците на ДУИ и Алтернативните се тука да ни покажат зошто овие граѓани продолжуваат да се сметаат за опасни за државата и зошто продолжува да не се спроведува новиот закон кој нема никакви законски измени и пречки за него. Што се однесува до прашањето за НАТО, ве замолив да не ја залажувате јавноста, бидејќи нивниот одговор од НАТО е дека тоа нема врска со критериумите на НАТО, туку е внатрешно прашање“, рече таа.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button