МЕТРОПОЛ

Денеска одлука за евентуално олабавување на Ковид – мерките

Комисијата за заразни болести при македонското министерство за здравство денеска треба да ја разгледа можноста за олабавување на Ковид-мерките и за укинување на полицискиот час, а прва тема за дискусија на состанокот ќе биде носењето маски на отворено. Одлуката на Комисијата зависи од проценката на целокупната епидемиолошка ситуација и на параметрите, но и од предвидувањата и информациите за Ковид- соевите како индискиот, кои се потенцијален ризик за државата.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button