ВЕСТИЗДРАВСТВО

До нова рутина за нега на кожата

Изолацијата во домот остава простор, меѓудругото, да посветите внимание на негата на кожата. Денеска, тоа нека биде кожата на вашето лице.

Што треба да знаете пред да почнете да ја нанесувате козметиката?

- Advertisement -

Од суштинска важност е лицето најпрво темелно да се исчисти.

Oткако кожата ќе биде темелно исчистена и истретирана, слободно преминете на следниот чекор – нанесување серум.

Сигурно помисливте дека следи кремата веднаш, но не. Прво се нанесува серумот кој навлегува длабински во кожата, ја храни и ја негува. Кремата успева да допре само на горниот слој на епидермот, но серумот е тој што ја врши работата потемелно.

Следна е кремата. Откако ќе завршите со оваа рутина за нега на лицето, веднаш ќе ја почувствувате промената на кожата.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button