ВЕСТИМАКЕДОНИЈАРЕГИОН

Една пасошка контрола на граничниот премин Табановце, најавува премиерот Ковачевски

Една гранична пасошка контрола на граничниот премин кон Србија најавија премиерот Димитар Ковачевски и српската премиерка Ана Брнабиќ на заедничката прес конференција во Белград. Како што е најавено, на границата ќе има и дополнителни мерки за забрзување на протокот.

„Се работи за зголемување на протокот на возила и на луѓе на граничниот премин Табановце – Прешево, преку зголемување на бројот на ленти, зголемување на бројот на службеници за спроведување на контролите и преку воведување софтвер што ќе значи само една контрола на пасошот на патниците на граничниот премин, а не две, како што има во моментов“, рече Ковачевски.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button