ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Европската унија ги укина ограничувањата за патување за патниците од осум земји, вклучително и Северна Македонија

Европската унија ги укина ограничувањата за патување за патниците од осум земји, вклучително и Северна Македонија. Освен Македонија, од границите на Западен Балкан се ослободени и Албанија и Србија. На списокот се наоѓаат и САД, Хонг Конг, Макао, Саудиска Арабија и Тајван. Сепак, без оглед на одлуката, која било од земјите-членки може да продолжи да бара негативен тест или период на карантин. За да се обезбеди статус на безбедна земја, една земја мора да регистрира најмногу 75 позитивни случаи на 100 илјади жители, во последните 14 дена.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button