МАКЕДОНИЈАМЕТРОПОЛ

Филипче: Светот сѐ уште нема одговор кога би можело да се очекува враќање на животот во нормала

Природниот тек на пандемијата, спроведувањето на вакцинацијата и постигнувањето на колективен имунитет се дел од елементите кои министерот за здравство Венко Филипче ги гледа како фактори коишто може да го определат текот на пандемијата.

Запрашан кога би можело да се очекува враќање во нормала министерот вели:

„Сѐ уште нема одговор на ова прашање. Фокусот е на вакцинацијата и на почитување на важечките мерки и по вакцинацијата“, вели тој.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button