СПОРТФУДБАЛ

Бостон Селтик, купува акции во клубот од Серија А

Антонио Перкаси, претседателот на тимот од Серија А, Аталанта, продаде дел од своите инвестиции во светот на спортот. Тимот на Аталанта веќе ќе има 55% од акциите под името на сопственикот на НБА тимот на Бостон Селтик, Стивен Паглиука.

Advertisements

Перкаси постигна договор со Паглиука, да продаде 55% од акциите на тимот од Бергамo. Паглиука (косопственик на Селтикс во НБА) веќе ќе биде сопственик на тимот на Аталанта од Серија А.

Перкаси од друга страна ќе остане на функцијата претседател, а Паглиука формално е косопственик.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button