ВЕСТИЗАБАВА

Како да привлечете пари и среќа – Еве кои нешта се верува дека секогаш треба да се носат со себе

Постојат различни амулети во фенг шуи за кои се верува дека привлекуваат пари, среќа, љубов и позитивна енергија. Некои од нив се чуваат во куќата или на канцелариски маси, а има и три за кои се верува дека секогаш треба да се имаат со себе.

Многу луѓе купуваат еден од нив како сувенир на нивните патувања и не се сигурни во неговото значење. Еве 3 талисмани со фенг шуи за кои се верува дека треба да ги имате со вас:

1. Кинески монети
Тие го симболизираат соединувањето на небото, земјата и човекот. За нив се верува дека носат просперитет, професионален успех, здравје, задоволство и изобилство. Кинеските монети може да се користат во групи од по три, пет, шест, осум, девет или десет монети врзани со црвен конец. Никогаш не користете четири затоа што се смета за лоша среќа. Тие можат да бидат прикачени на мобилни телефони, да се ставаат во контејнери, па дури и да се носат во паричник за да се активира просперитетот.

2. Фатимино или турско око
Окото на Фатима, исто така наречено турско око или Назар, се користи како амајлија во различни култури, вклучително и традицијата на фенг шуи. Многумина го купуваат на туристички дестинации и го користат како украс. Се верува дека штити од завист, љубомора, лоша енергија и најчесто се закачува на вратата или се носи како прстен за клучеви.

3. Бесконечен јазол
Ова е фенг шуи симбол на јазолот што се користи за продолжување на сите добри работи, бидејќи се смета за едно од осумте богатства на Буда. Ако користите мистичен или бесконечен јазол, обидете се да го поставите во југозападниот дел од вашиот дом, спална соба, канцеларија или дневна соба и на тој начин да ги подобрите сите ваши односи. Може да го носите и како накит, приврзок или да го ставите во паричникот.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button