ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Конзерваторски работи на скопскиот Аквадукт

Министерката за култура Ирена Стефоска денеска на локалитетот кај скопскиот Аквадукт ќе информира за конзерваторските работи на овој значаен споменик на културата, кој од неодамна со одлука на Владата е прогласен за културно наследство од особено и исклучително значење.

Advertisements

За спроведувањето на конзерваторските работи на скопскиот Аквадукт ќе говорат и директорите на Управата за заштита на културното наследство, Ацо Костов, и на Конзерваторскиот центар – Скопје, Коле Чапкановски.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button