МАКЕДОНИЈА

Меѓународната воена вежба „Одлучен удар 21“ стартува од понеделник

Од понеделник (17 мај) до втори јуни на армискиот полигон Криволак ќе се одржи меѓународната воена вежба „Одлучен удар 21“ во која ќе бидат вклучени над илјада припадници армиите на Репубика Северна Македонија, на САД, на Грција и на Бугарија. Министерската за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска изјави дека периодов на европскиот континент се спроведува огромна вежба со над 20 илјади припадници на сојузничките сили, денеска на Криволак завршува една вежба од таа серија, а во понеделник веќе почнува нова вежба, „Одлучен удар 21”.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button