ЗАБАВА

НАЈДОБРАТА фризура за жени кои НЕ САКААТ да се ФЕНИРААТ

Високите летни температури ги наведуваат жените да бараат фризури кои лесно се одржуваат. Затоа се повеќе жени прават скандинавски бранови кои не треба да се фенираат.

Дури и кога не е лето, жените не се воодушевени од идејата за сушење со фен, а жештината им ја отежнува ситуацијата.

– Изгледот на фризурата е помалку стилизиран, пофлуиден и опуштен – вели стилистот на славните Сид Хејс.

– Само обидете се да го задржите волуменот на коренот, бидејќи косата не треба да биде премногу права.

„Измијте ја косата навечер, а потоа сплетете ја. Направете повеќе плетенки со потенки прамени за да создадете повеќе мали бранови кои ќе ве потсетуваат на фризурата што ја имаат сирените од бајките.

Наутро внимателно отплетете ја косата и благо испрскајте ја со лак. Внимавајте да не претерувате со количината на лак, за косата да не изгледа залепено.

Брзо и лесно ќе имате модерна фризура која нема да ви одземе многу време.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button