ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Најновата анкета на ИРИ покажува алармантни податоци – Еве каква е довербата во судството и Владата

Само 4% проценти од испитаниците целосно му веруваат нa правосудството, според најновата анкета на ИРИ, објавена денеска.

Претходни анкети покажуваа дека жителите во Северна Македонија веруваат околу 8% проценти во правосудството.

За една година намалувањето е за 50%.

Забележитено во анкетата е и ниската доверба во Обвинителството, полицијата, здравствениот систем, работата на Владата, Образованието….

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button