МАКЕДОНИЈА

Недобивање државјанство по основ на „опасно лице за државата“ – пратеник на ДУИ: Безбедноста на државата е многу важна

Пратеничката на ДУИ, Фиснике Шаќири-Бектеши во вечерашното издание на емисијата „Патот кон“ на Алсат ги коментираше долгите чекања за добивање државјанство и зошто некои луѓе не можат да добијат државјанство под образложение дека се опасни за државата.

Таа рече дека ваквите проверки се прават во сите држави и се стандардни.

„Во однос на оваа општествена опасност се прават верификации во сите земји и тоа е стандардно, Националната агенција за безбедност е исто така нова институција и има голем тек на работа во последно време. Ние сме членка на НАТО и безбедноста на земјата е многу важна и треба да биде во согласност со онаа на НАТО. „Во однос на тоа што има некои пречки во Агенцијата за национална безбедност, ние сме во консултации дека наскоро ќе се решат проблемите“, рече таа.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button