ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Новите инфекции со Ковид и понатаму се зголемуваат во земјата

Трет ден по ред бројот на нови случаи на Ковид-19 кај нас продолжува да се зголемува. Денеска, од 7.472 тестови со Ковид-19, 1.725 биле позитивни, вчера имало 1.375, додека инциденцата на позитивни случаи е околу 24%.

Advertisements

Регистрирани се и 2 жртви, вчера имаше 4, додека вкупниот број на жртви од почетокот на пандемијата се искачи на 8.002. Од Институтот за јавно здравје потврдуваат 332 оздравени лица, а активните случаи се зголемени на 8.209.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button