ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Пендиков дојде во суд, но судењето се одложи

Само што почна, судењето за претепувањето на Христијан Педников во Охридскиот суд, се одложи. Причина за одложување на рочиштето е новиот доказ против обвинетиот Илија Спасевски, кој охридското Обвинителство го достави до судот.

Одбраната побара повеќе време за проучување на доказот, но откако судијата тоа не го дозволи, адвокатите на обвинетиот ја напуштија салата, а судењето без нив не можеше да продолжи.

По излегувањето од судот, Пендиков се пожали оти имал повреди, но за различка од претходните тврдења дека се плаши да се врати во Македонија, сега изјави дека не се плаши.

„Лично да се плашам, не се плашам. Ама не е убаво чувството да добивате по 20-30 смртни закани со пцуење, на Фејсбук, месенџер, да се читаш во коментари“, изјави Пендиков.

Тој вчера даваше изјава и пред охридското Обвинителство кое води постапка и против битолчанец, а поради неговото натепување.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button