ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

По објавата на Алсат, браќата Азизи од Куманово добиваат државјанство

Браќата Рамадан и Имер Азизи (поранешен војник на ОВК) од Куманово, за кои АЛСАТ минатата недела објави дека 40 години живеат во Куманово и немаат државјанство, се знае дека конечно се стекнале со статус на граѓанин. Информацијата за АЛСАТ ја потврдија и самите браќа Азизи, како и претставници на МВР. Во процес на стекнување на ова право се и нивните сестри, кои исто така се родени и израснати во Куманово, но немаат државјанство.

Адријан Керими

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button