СПОРТ

Се менува форматот на Купот на Италија

Челниците на италијанскиот фудбал решија да го сменат форматот на Купот на Италија. Од следната сезона во него ќе се натпреваруваат само екипите од Серија А и Серија Б. Досега, во првото коло можеа да учествуваат и тимови од пониските категории. Според новиот формат, Купот на Италија ќе почне на 15 август, а во првото коло ќе играат 12 клубови од Серија А.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button