ВЕСТИСВЕТ

Сенатот на САД го блокираше нацрт-законот за трошоците за одбрана

Сенатот на САД го блокираше годишниот нацрт-закон за трошоците за одбрана поради приговорите на републиканците бараат воведување санкции за Северен тек 2. Контроверзниот гасовод на Балтичкото Море за транспорт на руски природен гас во Германија има гласни противници во американскиот Конгрес кои веруваат дека би бил штетен за европската енергетска политика и ќе ѝ дозволи на Русија да го пренасочи извозот на гас во Европа заобиколувајќи ја Украина со што ја лишува таа земја од милијарди долари годишно во транзитни такси.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button