ВЕСТИРЕГИОН

Српското собрание ја продолжува расправата за Косово

Пратениците во српското собрание денеска ќе ја продолжат расправата за косовското прашање. На вчерашната седница на која присуствуваше и претседателот на Србија, Александар Вучиќ, беше објавен Извештајот за преговарачкиот процес со привремените институции на самоуправа во Приштина. Извештајот до пратениците формално го доставија Владата на Србија, Канцеларијата за Косово и Метохија, како и малку познатата Канцеларија за координативни работи во преговарачкиот процес со привремените институции на самоуправа во Приштина.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button