ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Судијата што го чуваше во фиока предметот „Таргет-Тврдина“ казнет шест месеци со 20 отсто од платата

Изречена му е дисциплинска казна на судија од Апелацискиот суд Скопје, со која во следните шест месеци ќе добива помала плата за 20 отсто од месечната плата на судија. Оваа одлука вчера ја донел Судскиот совет на Република Северна Македонија на седница на која покрај останатите точки било расправано и по извештаи за констатирана фактичка состојба по поднесени барања за поведување постапка за утврдување на одговорност на судија или претседател на суд.

 

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button