ЗАБАВАМЕТРОПОЛ

Тешка финансиска недела пред нас: Што ќе донесе Марс во Бик?

Танцот на планетите пред нас оваа недела може да биде предизвик, особено поради Марс во Бик кога непромислено преземаме акции и треба да бидеме подисциплинирани.

„Марс е ‘глупав воин’, тргнува во акција – нè тера на акција, но како ќе се користи оваа енергија, тоа го одредуваат другите планети – Меркур, Венера, Јупитер“, истакна астрологот Душан Величковиќ во емисијата „150 минути“.

„Марс во Бик носи проблеми со финансиите, бидејќи Бикот генерално е знак кој зборува за вредности. Марс во Бик носи навредаливост, краток фитиљ, да не се размислува кога ќе се стисне на гас…“

Покрај Марс во Бик, нè очекува уште еден лош аспект на Меркур и Јупитер, за што астрологот предупредува дека може да донесе лажен оптимизам.

„Ова сега е една голема борба против самите себе и голема желба да се надминат некои граници“.

Величковиќ истакнува дека енергијата на Марс можеме да ја претвориме во поповолна:

„Марс во Бик прави проблеми со финансиите, бидејќи Бикот генерално е знак кој зборува за вредности. Но Марс не е добар каде и да се најде, особено кај млади луѓе кои не знаат како да го надминат. Цел живот учиме една важна лекција, а тоа е да ја совладаме нашата импулсивност, нашата храброст, животното во нас. Сè додека велиме ‘Тоа беше посилно од мене’ не сме сфатиле што ни кажува Марс. Дури кога нема да имаме оправдување, кога сме го истренирале и дисциплинирале, тој почнува да работи за нас каде и да се најде“.

Иако оваа недела може да донесе проблеми и напнатост, еден ден може да биде поволен.

„Во среда Сонцето е на Сириус, среќен е ден, сите ќе имаат малку повеќе среќа“, истакнува астрологот Душан Величковиќ.

Тој нагласи дека на 13 јули полната Месечина ќе биде во знакот на Јарец, а Венера која прави квадрат со Нептун може да открие прељуба во романтичните врски.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button