ВЕСТИМЕТРОПОЛ

Твитер, без предупредување, трајно ќе ги суспендира профилите-имитатори

Твитер трајно ќе ги отстранува корисниците кои имитираат автентични профили на платформата, открива новиот сопственик Илон Маск.

„Во иднина, секој Твитер-профил кој ќе се занимава со имитирање на некого, без јасно да се наведе ‘пародија’ ќе биде трајно суспендиран. Претходно издававме предупредување пред отстранувањето, но сега кога воведуваме широка верификација, нема да има предупредување“, твитна Маск.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button