ВЕСТИСВЕТ

Украина победи на Евровизија 2022

Украина е победник на Евровизија Украина е победник на Евровизија 2022, која се одржа во Торино, Италија. На финалната вечер учествуваа 25 држави. Победничката песна „Стефанија“ на Украинците „Калуш Оркестра“ освои најмногу гласови од публиката, вкупно 631.

Advertisements

На второто место беше Велика Британија.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button