МАКЕДОНИЈА

Верификувани мандатите на осумте нови пратеници

Со 76 гласа „за“ и без ниеден „против“ или „воздржан“ пратениците на денешната пленарна седница ги верификуваа мандатите на осумте нови народни избраници кои доаѓаат на местата на премиерот Христијан Мицкоски и неколкутемина новоизбрани министри во Владата.

Пред да се најдат на пленарна седница, имињата на осумте нови пратеници беа утврдени на собраниската Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања која, пак, го усвои извештајот на Државната изборна комисија (ДИК) со предлогот на верификација на мандатот на избраните пратеници од листа на кандидати

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button