ЗАБАВА

Заедничкиот дом на жителите на Алјаска

Витиер е потполно тивок град на Алјаска. Неговата уникатност е во тоа што скоро сите жители живеат во една иста зграда. Таа има 14 ката, наликува на стар хотел и е дом на 200 лица. Поштата, полициската станица, здравствената клиника и пазарот и тие се наоѓаат во неа, а во подрумот има црква. Жителите велат дека зимата е крајно сурова, а ветровите силни, па заедно се обиделе животите да си ги направат што е можно попрактични.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button