РЕГИОН

Албанија, опаѓање на бројот на хоспитализации поради ковид-19

Во Албанија во последните 24 часа првпат од март 2020 година никој не се јавил на Инфективната болница со ковид 19. Ова е добра вест за Албанија, каде што бројот на дневни случаи со корона вирус или бројот на жртви исто така се намалува. Во меѓувреме, продолжува масовната вакцинација на лица над 60 години и на вработени во критичните служби. Од почетокот на вакцинацијата досега вкупно се вакцинирани 572.226 лица.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button