ЕКОНОМИЈА

Алкалоид учествуваше на глобална фармацевтска конвенција во Шпанија

Фармацевтската компанија Алкалоид учествуваше на најпознатиот светски настан од областа на фармацијата – Конвенција за фармацевтски состојки. Се одржа од 24 до 26 октомври во Барселона, Шпанија, а тимот на Алкалоид се претстави со свој штанд. Собирот се смета за глобален настан на светската фармацевтска елита на кој дојдоа над 65 илјади посетители и над 1.800 изложувачи. Конвенцијата обединува над 280 илјади професионалци кои работат во глобалниот синџир на снабдување во фармацевтската индустрија.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button