СПОРТ

Американскиот олимписки комитет со 613 спортисти на Олимпијадата

Челниците на Американскиот Олимписки Комитет соопштија дека нивната експедиција во Токио ќе брои 613 спортисти. Тоа сепак е помалку од олимпијадата во Атланта која броеше 648 учесници, односно 35 повеќе од сега. Инаку, со 329 спортистки и 284 спортисти кои ќе се натпреваруваат во 44 дисциплини, експедицијата на САД заедно со Кина, се земји со најмногу спортисти на Олимпијадата.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button