ВЕСТИЗАБАВА

Астрологијата открива кој тип интелигенција поседувате

Постојат многу типови интелигенција и сите ние сме брилијантни и креативни на свој начин. Но, според астролозите, интелигенцијата која ја поседуваме често се должи и на нашите хороскопски знаци. Независно дали припаѓаме на огнените, земјените, воздушните или водните знаци, нашата способност за когнитивно размислување и распознавање е единствена и ние немаме само еден тип, туку располагаме со повеќе типови интелигенција меѓу кои еден се издвојува како доминантен. Во продолжение прочитајте кој е вашиот доминантен тип интелигенција според хороскопските знаци.

Овен

Овните имаат интуитивна интелигенција. Тие можат да ги видат можностите на секоја ситуација и не се плашат да им веруваат на своите инстинкти и да преземаат ризик.

Бик

Биковите имаат телесна телесно-кинестетичка интелигенција. Тие можат да го координираат својот ум со своето тело. Еден од начините на кои тие учат е преку извршување некое дејство и развивање на мускулната меморија.

Близнаци

Бидејќи Близнаците најмногу ја ценат комуникацијата, не е ни чудо што нивниот најдоминантен тип на интелигенција е лингвистичката. Тие секогаш можат да го најдат точниот збор кој совршено ќе ја опише нивната емоционална состојба.

Рак

Раковите имаат интраперсонална интелигенција. Тие многу добро се разбираат себеси, знаат што чувствуваат и што сакаат.

Лав

Лавовите имаат креативна интелигенција. Тие се способни да се прилагодат на секоја личност или ситуација.

Девица

Девиците имаат логичка интелигенција. Тие одлично знаат да ги проценат работите, да смислат некоја хипотеза и да ја докажат.

Вага

Вагите имаат музичка интелигенција. Тие многу добро ги распознаваат звуците, тоновите, шумовите и ритамот и го разбираат јазикот на музиката.

Скорпија

Скорпиите имаат перцептивна интелигенција. Тие можат да ве прочитаат и да ве разоткријат независно што правите или велите.

Стрелец

Стрелците имаат егзистенцијална интелигенција. Тие сакаат да ги анализираат прашањата зошто живееме и зошто умираме.

Јарец

Јарците имаат практична интелигенција. Тие знаат како да ги решат проблемите и да ги балансираат различните животни ситуации.

Водолија

Водолиите имаат силна просторна интелигенција. Тие можат ментално да генерираат, ротираат и трансформираат визуелни слики.

Риби

Рибите имаат натуралистичка интелигенција. Тие добро ги разбираат сите живи суштества и ја имаат способноста да ја читаат природата.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button