ВЕСТИСВЕТ

Бајден: сајбер нападите можат да доведат до „вистинска војна“

Американскиот претседател Џо Бајден предупреди дека голем сајбер напад врз САД може да доведе до „вистинска војна“, во врска со Русија и Кина како закани за националната безбедност на САД. „Мислам дека е повеќе од веројатно дека ќе завршиме, ако завршиме – во вистинска војна. Тоа ќе биде како последица на сајбер прекршувањата со големи последици“, рече Бајден во говорот пред разузнавачката заедница на САД на 27 јули, наведувајќи зголемен број сајбер напади против владини агенции и приватната индустрија, кои американските власти ги поврзуваат со Русија и Кина.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button