ВЕСТИСВЕТ

Британија, Џонсон гo претстави новиот систем на мерки

Британскиот премиер, Борис Џонсон, денес најави нови мерки што ќе стапат на сила во Англија по истекот на таканаречената блокада на национално ниво и кои вклучуваат враќање во регионалниот систем на повисоки нивоа, но со построги мерки.

Advertisements

Тој додаде дека подоцна оваа недела, најверојатно во четврток, ќе објави кои области ќе спаѓаат во која категорија, пренесува Би-Би-Си.

Претставувајќи го новиот систем на повеќе нивоа во парламентот, за кој рече дека ќе биде построг, Џонсон објасни дека во областите каде што е воведено првото ниво, значи дека луѓето треба да продолжат да работат од дома, секогаш кога е можно.

Второто ниво ќе значи дека можат да се отвораат само ресторани и пабови кои служат храна, а третото ќе значи дека угостителските објекти ќе мора да бидат затворени, освен кога ќе се изврши испорака или кога клиентите можат да донесат храна, додека простори за забавни простории затворен

Тој додаде дека спортските сали, продавниците чие функционирање не е потребно и компаниите за лична нега ќе можат повторно да се отворат кога ќе истече заклучувањето во Англија и рече дека ќе се олесни многу критикуваниот полициски час што се однесува на баровите и рестораните.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button