СВЕТ

Британскиот премиер се соочува со партиски бунт поради плановите за забрана на цигари кај младите

Британскиот премиер Риши Сунак се соочува со нов бунт во неговата партија поради плановите да им се забрани на младите да користат цигари.

Ако се усвои законот за тутун и вап, ќе биде прекршок да се продаваат тутунски производи на секој роден по 1 јануари 2009 година, објави Скај њуз.

Тоа значи дека оние кои сега имаат 15 или помалку години никогаш нема да можат легално да купат цигари.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button