ВЕСТИРЕГИОН

Бугарската привремена влада стапува на должност

Во Бугарија денеска стапува на должност привремената влада која до формирањето нова влада по изборите кои вчера ги закажа шефот на државата Румен Радев за 11 јули ќе ја води Стефан Јанев, близок советник за безбедност и одбрана на Радев. Најсиромашната земја-членка на Европската унија повторно се наоѓа пред избори откако изборите во април резултираа со распарчен парламент и со неуспех во формирањето нова влада. Не се очекуваат големи поместувања во политиката, со оглед на ограничените овластувања на привремената администрација, велат аналитичарите.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button