ВЕСТИРЕГИОН

Бугарскиот технички премиер го свика Советот за безбедност

Бугарскиот технички премиер Стефан Јанев го свикува денеска Советот за безбедност. Бугарската влада соопшти дека темата на состанокот ќе биде „Тековните ризици и закани по системот за заштита на националната безбедност на Бугарија“. Во соопштението е наведено дека се очекува анализа на институционалната ефикасност во безбедносниот сектор и потребата од посоодветни мерки за негово зголемување.

Advertisements

Во агендата на состанокот на Советот за безбедност е предвидено дискусија за мерките за обезбедување политичка стабилност, потребата од нови и соодветни антикорупциски политики, имплементација на поефикасни механизми за координација и интеракција на структурите во безбедносниот сектор.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button