ВЕСТИМАКЕДОНИЈАСВЕТ

Дипломат од македонската амбасада во Анкара, испратен во погодениот регион

Дипломат од македонската амбасада во Анкара, испратен во погодениот регион

Министерството за надворешни работи во Скопје преку амбасадата во Анкара и Генералниот конзулат во Истанбул будно ја следи состојбата со земјотресот во југоисточна Турција.

Advertisements

Засега се знае за 9 наши граѓани кои се наоѓаат во регионот, а двајца ученици се повредени. Станува збор за осум студенти и еден професор кои престојувале во Турција преку програмата „Еразмус плус“.

Едниот ученик има посериозни повреди, но се опоравува, додека вториот има полесни повреди.

Дипломат од нашата амбасада во Анкара е испратен во погодениот регион за да помогне во евакуацијата на студентите од градот Караман Мараш.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button