ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

ДУИ и СДСМ ги отфрлаат гласините за реконструкција на Владата

Не станува збор за реконструкција на владиниот кабинет. Премиерот Зоран Заев вели дека Владата е формирана пред само 8 месеци и работата на членовите на Владата сè уште не е во фаза кога може да се утврди дали има потреба од кадровски промени или не.

Advertisements

„Извршната власт е избрана од Парламентот и заслужува шанса, бидејќи на тие позиции се само 8 месеци. Не треба да се заборави дека Владата беше изгласана на 1 септември и во моментот нема такво нешто“.

Истиот став го има и ДУИ, кој вели дека кадровските промени не се на дневен ред на Владата.

Адријан Керими

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button