ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

ДУИ ја почна прославата на плоштадот Скендербег во Скопје, Груби: ОВК и Али Ахмети победија

ДУИ ја почна прославата на плоштадот Скендербеу во Скопје, Груби: ОВК и Али Ахмети победија

ДУИ ја почна прославата на плоштадот Скендербеу во Скопје, Груби: ОВК и Али Ахмети победија
Голем број симпатизери на ДУИ се собраа на плоштадот Скендербеу во Скопје да прослават. Присутни се и Артан Груби и Назим Буши.
„Чаир се ослободи, европска Македонија победи. Со сите тие опструкции, со сите тие коалиции за уништување на ОВК, ДУИ и Али Ахмети, гласачите одлучија за ДУИ и Али Ахмети, оваа победа ќе биде удвоена на 8 мај. Оваа победа ќе биде гаранција за европска Македонија. Ние сме на нашиот плоштад, овој плоштад го изградија Али Ахмети и УЧК. И ова не е провокација“, рече Груби.
Во меѓувреме, нашиот новинар Фатлуме Дервиши претходно објави дека функционерите на ВЛЕН ги напуштиле канцелариите и се преселиле во канцелариите на Демократското Движење. На плоштадот беа забележани и голем број полициски сили.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button