ВЕСТИРЕГИОН

Фајон: Не смееме да го заборавиме Западен Балкан

Не смееме да го заборавиме Западен Балкан, порача потпретседателката на Владата на Словенија и министерка за надворешни и европски прашања, Тања Фајон, на средбата на министрите за надворешни работи на Европската унија (ЕУ).

Денеска (11 декември) во Брисел ќе се одржи состанок на министрите за надворешни работи на членките на ЕУ и петте земји од Источното партнерство – Ерменија, Азербејџан, Грузија, Молдавија и Украина.

„Словенија го поддржува почетокот на пристапните преговори во ЕУ со Украина и Молдавија и доделувањето кандидатски статус на Грузија, но не смееме да заборавиме на Западен Балкан“, рече Фајон.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button